Ny kunstner i Haugesund

posted in: Uncategorized | 0

SE! Hva vi har fått i Haugesund. En skjønn dame som er kommet hjem fra New Zealand for å jobbe her i Haugesund, hun lager den lekreste keramikk. Vi gleder oss over dette og har lyst å vise dere hennes hjemmeside.

 

Albertine Albertine2

Gå inn på hjemmesiden hennes og les om denne flotte kunsteren:

http://www.abbimdesign.no/?page_id=48

Abbi M er min signatur og Abbi M Design er navnet jeg har satt på mitt egenproduserte kunsthåndverk. Hovedsakelig produserer jeg håndlaget keramikk, og noe fotokunst. Abbi M Design  startet opp i 2009 som keramikkverksted og –galleri i Golden Bay, New Zealand. Abbi M Design håndlaget keramikk ble solgt fra mitt eget galleri, samt gjennom kunstgallerier i ulike deler av New Zealand; Queenstown, Napier, Nelson og det lokale galleriet i Golden Bay.

I Norge selges Abbi M Design håndlaget keramikk eksklusivt gjennom Galleri Albertine på Bakarøy i Haugesund.

Galleri Albertine henter sitt navn fra min mormor, Albertine (Abbi) Bakkevig og min tipp-tipp oldemor Albertine Hansine Wiese Eide. Det passer også godt til huset som rommer galleriet – et særpreget hjørnehus i Sveitserstil fra 1897 som ligger idet man kommer over broen til Bakarøy (Hasseløy) i Haugesund. Den brolagte Losgaten med småhusbebyggelse på begge sider påstås å være Bakarøys best bevarte gatemiljø. Huset er tegnet av arkitekt Halleland som er kjent for flere av Haugesunds flotte trehus. Kjente trekk som tårnkarnapp og spir er godt synlige. Opprinnelig var det to butikker i huset – et bakeri og et frukt- og tobakkutsalg. Galleri-lokalet på hjørnet har med få opphold vært butikk i nesten 120 år.